Vakantiemogelijkheden in omgeving van Polopos

Als je vanaf Salobreña omhoog rijdt dwars door de bergen van de Alpujarra, dan kom je onvermijdelijk langs een dorpje dat sinds kort beroemd is door de dagelijkse televisie uitzendingen van RTL 4. Het Spaanse dorp Polopos, waarin je naast het wel en wee van de deelnemers ook kunt genieten van de imposante vergezichten op de Costa Tropical. 

 

Waar je letterlijk wel omheen gaat onderweg naar de Costa Tropical, is de indrukwekkende Sierra Nevada. In de zomer een populair wandelgebied en in het skiseizoen, wat vaak tot mei duurt, kan men daar op 106 kilometer piste skiën. Ontspannen na het wandelen of ontdooien na het skiën kan binnen een uur in het water van de Middellandse Zee op het strand van Salobreña. Rondom dit witte dorpje, wat volledig op een rots is gebouwd, is van alles te doen. Een logisch begin is een bezoek aan het dertiende eeuwse Moorse kasteel wat letterlijk het hoogtepunt van het dorp op de rots is. ‘s Avonds wordt het kasteel sprookjesachtig verlicht en het mooiste uitzicht daarop is vanuit de skybar op het dakterras van hotel/restaurant Miba (www.hotelmiba.es).

 

De actievelingen onder ons kunnen kitesurfen of paragliden, een zeilbootje huren of duiken. Naast het strand liggen de golfbanen van Playa de Granada en in vrijwel elk dorp kun je een duikschool of kanoverhuur vinden. 

 

In naastliggende dorpen als Almuñecar en La Herradura zijn opgravingen gedaan en kasteelruïnes en aquaducten uit voorbije tijden bewaard gebleven. Motril is een grotere stad, waar de shoppers terecht kunnen. In de stad Granada kunnen we natuurlijk niet om de imposante Moorse Alhambra-paleizen heen, een verplichting voor elke bezoeker van de stad. Verder kan een bezoekje aan een van de vele flamencoshows eigenlijk niet ontbreken, maar naast de flamenco heeft het nachtleven van Granada nog veel meer te bieden aan degenen die niet vroeg naar bed wil.

 

De Costa Tropical, dankt haar naam aan het subtropische klimaat met meer dan 300 dagen zon. De lokale boeren hebben daarom fruitsoorten als bananen, mango’s en avocado’s op hun land staan. Dat vind je uiteraard weer terug in de keukens langs de Costa, samen met een grote variëteit aan vissen en zeevruchten en uitstekende regionale wijnen, want genieten van wat de gastronomie biedt, is misschien wel de belangrijkste bezigheid van de dag.

 

Liever Salobreña en de Costa Tropical in het echt leren kennen? Bij de verhuurorganisatie van Villas Colores Spain kunnen ze u de details over al het bovenstaande geven, en zo nodig kaartjes voor bijvoorbeeld het Alhambra voor u reserveren.

Klik hier voor een overzicht van verhuuraccommodaties
Voor een luxe hotelkamer ga naar www.hotelmiba.es

You might also like to read

Moorish castle of Salobreña

Categories:Culture

From the terrace of the villas of Villas Colores Spain which are located at the hill "Monte de los Alemdros" you can admire the breathtaking view over Salobreña. Besides the beautiful blue sea and the mountains, the Moorish castle of Salobreña immediately catches the eye. The castle is beautifully illuminated after sunset, which provides a spectacular sight. This way, you can enjoy the fantastic panorama all evening while having a drink on the terrace.

Read more >

Golfing in Salobreña

At Playa de Granada, near Salobreña, lies golf course Los Moriscos. A classic 18 hole par 70 course, featuring pretty green fairways and neat greens. You play the course in the contrasting decor of Mediterranean Sea on the one hand and the rough mountains of the Sierra Nevada on the other. The course has practice possibilities and a set of clubs can be rented. There are four more golf courses in the area, if you’d like some variation.

Read more >